Viq3 Air

Viq3-Air, vereniging in oprichting!

Spreek uit “Viqtory Air” Het zweefvliegen in Namibië is erg commercieel geworden en er is een monopolypositie van Duitse clubs die zich hebben verenigd in SSN, Soaring Association Namibia, http://fly-ssn.org/  Deze association heeft verregaande afspraken met de Namibia Civil Aviation Authority http://www.dca.com.na

Het ligt voor de hand om als nieuwe speler in dit veld je volledig te committeren aan de regelgeving van de autoriteiten. Deze stellen de veiligheid voor op. Er zijn strenge regels voor het vliegen daar o.a. op het gebied van Tracking. Verplicht “Transponder”, “Flarm” en een “Spot” op iedere parachute. Ook de vliegvelden dienen aan speciale eisen te voldoen. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden en we gaan kijken of we die als vereniging kunnen dragen en of het ook verantwoord is. Er zijn ook andere plaatsen die bekeken kunnen worden.

Met Veronica is er een principeakkoord om samen deze nieuwe plaats te gaan opzetten. Eerst als dependance en later willen we ons daaruit losweken en ook onze eigen containervervoer regelen. Zolang niet alles is geregeld blijven we klein en op de achtergrond. Wel zoeken we voor deze pioniersgroep nog versterking!

We hebben een optie op een Arcus-M van 1,5 jaar oud, we betalen de prijs die 2 jaar geleden gold. Dat lijkt misschien wat te veel, maar de markt is klein en zelfs vliegtuigen die ernstige schade hebben gehad worden zomaar voor hoge bedragen verkocht. De optie verloopt eind deze maand en we zoeken nog 2-3 mensen die meedoen met een share zodat dit initiatief zich verder kan ontplooien. We verwachten dat het vliegtuig, indien goed onderhouden, waardevast blijft.

De mensen die een share hebben kunnen bijna kosteloos vliegen Een klein bedrag voor afschrijving van de motor en propeller zullen we overeenkomen. Met verhuur aan derden kunnen we de kosten voor onderhoud, verzekering en vervoer afdekken. En er is nog het lidmaatschap van de vereniging waar we alle andere kosten mee willen voldoen.

Voor als er niet gevlogen wordt willen we faciliteiten scheppen om bijvoorbeeld een tour te maken naar een van de vele parken en daarvoor een jeep met dak-tent beschikbaar stellen. Accommodatie is niet inbegrepen maar waar we wel als collectief een onderhandelings positie in hebben.

Er zijn directe dagelijkse vluchten met Air Namibia http://www.airnamibia.com/ vanaf Frankfurt. Met een beetje zoeken, kan je een vlucht boeken voor minder dan 1000 Euro. De KLM vliegt 2 keer in de week via Angola, Luanda naar Windhoek. Er zijn ook goede mogelijkheden om via Johannesburg of Kaapstad naar Windhoek te vliegen en je kan zo ook een vakantie combineren met een bezoek aan Zuid-Afrika.

We hopen dat dit verhaal aanspreekt en dat het contact formulier wordt ingevuld.